Επιχειρηματικό Γεγονός - Παρουσίαση της πλατφόρμας εφαρμογών Συμμετοχικού Σχεδιασμού

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 στις 13:00 - 14:15

Στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν σήμερα ελάχιστες ψηφιακές λύσεις που προσεγγίζουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον και δημιουργικό αντικείμενο του συμμετοχικού σχεδιασμού, βασιζόμενες σε επιστημονικά τεκμηριωμένες διαδικασίες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα νέες συνδυαστικές τεχνολογίες και δεδομένα. Την έλλειψη αυτή στοχεύουμε να καλύψει η λύση που αναπτύχθηκε στo πλαίσιo του έργου ppCITY και σας προσκαλούμε να σας παρουσιάσουμε διαδικτυακά την:

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 στις 13:00 – 14:15

Η πρόσκληση απευθύνεται στο σύνολο των εμπλεκομένων στη διαδικασία του σχεδιασμού (Πολίτες, Κοινωνικές Ομάδες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Επαγγελματίες, Μελετητές, Διοίκηση).

Διοργάνωση: GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (www.getmap.eu)

Περιγραφή Εκδήλωσης

Οι διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δομημένων βημάτων στοχεύει στο να κάνει τους χρήστες του δημοσίου χώρου και τους εμπλεκόμενους φορείς ενεργό τμήμα της διαδικασίας σχεδιασμού. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να διαθέτουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες και βασικές γνώσεις σχεδιασμού, καθώς και εργαλεία κατανοητά και εύχρηστα.

Μέσω της πλατφόρμας, η μεθοδολογία και οι τεχνικές συμμετοχικού σχεδιασμού αλλάζουν εύκολα χωρική κλίμακα, αλλά και εύρος αντικειμένων σχεδιασμού αφού αξιοποιούνται σύγχρονα εργαλεία ppGIS (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών που επιτρέπουν τη συμμετοχή του κοινού), ανοικτά δεδομένα και δεδομένα δικτύων ΙοΤ, ενώ ο ενδιαφερόμενος συμμετέχει δυναμικά αξιοποιώντας σύγχρονες προσεγγίσεις πληθοπορισμού (crowdsourcing). Η λύση βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε Ελεύθερο Λογισμικό – Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα και τελικά συνεισφέρει δυναμικά στο διαμοιρασμό της γνώσης με ανοικτά πρότυπα, ακρογωνιαίο στοιχείο που διέπει τον τρόπο που «λειτουργεί» ως Εταιρεία η GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES.

Θα παρουσιασθούν πραγματικά παραδείγματα εφαρμογής της μεθοδολογίας από δράσεις που υλοποιήθηκαν στους Δήμους Αθήνας & Θεσσαλονίκης, ενώ είναι στην πρόθεση μας να ακολουθήσει νέα συνάντηση ξεχωριστά με κάθε συμμετέχοντα που τυχόν ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει δοκιμαστικά την λύση σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Πρόγραμμα

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 στις 13:00 – 14:15

Καλωσόρισμα
/ Γαβριήλ Μαυρέλλης (CEO, GET)

Παρουσίαση του έργου ppCITY
/ Ελένη Μουγιάκου (Επιστημονική Υπεύθυνος έργου, Commonspace),

Παρουσίαση πλατφόρμας 1: Διασύνδεση Χωρικών Δεδομένων
/ Θεόδωρος Βάκκας (CTO, GET)

Παρουσίαση πλατφόρμας 2: Εργαλεία Συμμετοχικού Σχεδιασμού
/ Γιούλη Αθουσάκη (Admin Manager, Commonspace),

Παρουσίαση πλατφόρμας 3: Δείκτες Παρακολούθησης – Dashboards
/ Λίζα Φιλιππίδου (IT Senior Engineer, DotSoft),

Ολοκληρωμένη λύση συμμετοχικού σχεδιασμού και δυνατότητες αξιοποίησης στην Ελλάδα
/ Γαβριήλ Μαυρέλλης (CEO, GET)

Πως να συμμετάσχετε

Για τη διαδικτυακή σας πρόσβαση στην παρουσίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

meet.google.com/nqd-boiq-oca

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω τηλεφώνου. Θα χρειαστεί να καλέσετε στον αριθμό: 00302111981655 και να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό PIN: ‪631 776 171#.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας να συμμετέχετε στην παρουσίαση.

Για να συνδεθείτε στη διαδικτυακή παρουσίαση, πατήστε το κουμπί εδώ: