Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η ιστοσελίδα https://ppcity.eu/ είναι η επίσημη ιστοσελίδα του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Λήψης Χωρικών Αποφάσεων & Συμμετοχικού Σχεδιασμού» με ακρωνύμιο “ppCITY”, κωδικό Τ1ΕΔΚ-02901 και κωδικό MIS 5029727 στα πλαίσια της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχεία. Όποτε αυτό σας ζητείται γίνεται με τη συγκατάθεσή σας και διέπεται πάντοτε από τους όρους που ακολουθούν, από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγει η ιστοσελίδα

Η ιστοσελίδα τηρεί αρχείο και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα που έχουν κοινοποιηθεί εν γνώση και μόνο έπειτα από ενέργεια των ίδιων των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων γίνεται με συγκατάθεση των ίδιων των επισκεπτών και μόνο για τις άμεσα σχετιζόμενες ανάγκες που αφορούν τη συλλογή τους.

Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα προσωρινό cookie για να προσδιορίσουμε αν ο φυλλομετρητής σας δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και θα διαγράφει μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε «Να με θυμάσαι», η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Σκοποί επεξεργασίας

Στα πλαίσια της επεξεργασίας των δεδομένων που έχουν κοινοποιηθεί προς την ιστοσελίδα, αυτός είναι κατάλογος των σκοπών επεξεργασίας ο οποίος δύναται μελλοντικά να επεκταθεί/τροποποιηθεί:

  1. Έλεγχος της τήρησης των όρων χρήσης του παρόντος διαδικτυακού τόπου και η ορθή του χρήση.
  2. Διασφάλιση καλής λειτουργίας για όλες τις κατηγορίες συσκευών και προγραμμάτων πλοήγησης.
  3. Για να σας αποστέλλουμε νέα και πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά μας.
  4. Για να σας προσκαλέσουμε να δηλώσετε συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σεμινάρια που πραγματοποιούμε.
  5. Για να σας ενημερώνουμε για τυχόν αλλαγές στους όρους χρήση μας.
  6. Όταν μας το επιβάλουν νομοθετικές διατάξεις.
  7. Όταν είναι απαραίτητο προκειμένου να θεμελιώσουμε, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα έννομα συμφέροντά μας.
  8. Όταν είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε τα ζωτικά σας συμφέροντα ή τα ζωτικά συμφέροντα οποιουδήποτε άλλου φυσικού προσώπου.

Σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς ιστοσελίδες συνεργατών μας ή/και άλλων φορέων. Αν ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο σε οποιαδήποτε από αυτές τις ιστοσελίδες, λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι ιστότοποι έχουν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για αυτές τις πολιτικές. Ελέγξτε αυτές τις πολιτικές πριν υποβάλλετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε αυτούς τους ιστότοπους.

Χρονική διάρκεια αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα σας τηρούνται και επεξεργάζονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέχθηκαν. Μετά το τέλος της περιόδου διατήρησης, τα προσωπικά σας δεδομένα καταστρέφονται, διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται.

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπο μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Όσον αφορά στα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να μας ζητήσετε τα παρακάτω:

  • Να αποκτήσετε πρόσβαση σε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων μας.
  • Να διορθώσουμε οποιεσδήποτε ανακριβείς πληροφορίες ή δεδομένα που σας αφορούν.
  • Να διαγράψουμε οριστικά τις πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει για εσάς.
  • Να σας διαγράψουμε από λίστες επικοινωνίας που έχετε εγγράφει για να μην λαμβάνετε πλέον email από εμάς.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προχωρήσετε σε κάποιο από τα ανωτέρω παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Ενημερώσεις πολιτικής

Έχουμε ενημερώσει την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας λαμβάνοντας υπόψη τις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων («GDPR»). H Πολιτική ενημερώνεται από καιρό σε καιρό και δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα. Η Πολιτική της ιστοσελίδας ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2019.